Vegetarisk Matvecka – Dag 5

Tacos med Fooled Pork

Räck upp en hand alla som äter tacos på fredagar? Jo tack, det är vi minst sagt många som gör. Men vi får inte glömma att tacos faktiskt är en rätt som går att variera en del. Det behöver inte alltid vara stekt köttfärs som tillbehör, utan låt fantasin flöda. Hos oss denna fredag var det tacos med Fooled Pork till, har ni hört talats om Fooled Pork? Det smakar som Pulled Pork men är gjord på en frukt som heter Jackfruit. Den hittar med lättast på konservburk i asiatiska matbutiker, men just denna burk vi lagade på idag hittade syrran på Willys, som hon fick ta med när hon var på besök senast, så kanske finns den på fler Willys butiker? Men jag stoppade inte där, jag brukar tycka om att ha avocado i min tacos men idag fick jag idén om att jag skulle pankopanera den och fritera, och det blev huuur gott som helst! Det kommer jag göra fler gånger, till andra rätter också!
DSC_0818edDSC_0825ed

Receptet på Fooled Pork kommer ifrån matbloggen Jävligt Gott och det ni finner HÄR. Kan inte ta åt mig äran till detta fantastiska recept så ni får gå in där och läsa er till hur man går till väga. Det går betydligt fortare än om man till exempel skulle göra riktig Pulled Pork, så detta är faktiskt snabbvarianten här hemma om man är sugen på det men inte orkar lägga ner den tiden. Det smakar ju likadant liksom.
DSC_0820edDSC_0824ed

Visst blir man sugen på friterad avocado när man ser detta? Det är super enkelt, det man gör är att man skär avocadon i skivor, rullar dem i mjöl, doppar i ägg och sist pankoströ. Sedan friterar. Jag äger ju ingen fritös och brukar egentligen bara steka i lite extra mycket olja, blir ju typ samma sak ju.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>