Växter- Lista

Hittade en lista häromdagen med växt-tema, den passar ju mig alldeles perfekt kände jag, så nu kör vi!

Dessa grönväxter finns just nu hemma hos mig:
– Paraplyarlia, Elefantöra, Palettblad (4 eller fem sorter), Porslinsblomma, Murgröna, Kaktusar, Peperomia Obtusifolia, Tusenmoder, Peperomia Glabella, Paradisträd, Avocadoplanta, Sanevieria Fernwood + oidentifierad Sansevieria, Monstera, Ampellilja, Fågelbobräken, Hjärta på Tråd, Novemberkaktus, Julkaktus, Fredskalla, Senecio Aquarine, Kroton (vet inte vad för någon dock), Orkide, Banddracena oooch.. jag tror det var alla haha! Omöjligt att fånga alla på en och samma bild men detta är ett av mina fönsterbräden, med flera olika sorter på!
Foto 2018-08-15 12 22 33

Mitt bästa växttips:
– Det bästa man kan göra för varje växt är att läsa på ordentligt om den, så att man ger den en bra plats i hemmet och rätt mängd vatten. Det är liksom inte bara att ställa en växt någonstans, utan det finns garanterat en plats där den kommer trivas liiite bättre, så läs på är mitt bästa växttips.

En växt jag önskar mig:
– Har ganska många på min önskelista men en fullstor Forellbegonia (Begonia Maculata) vill jag väldigt gärna ha!
ATT21241

Så ofta köper jag växter:
– En liten växt i månaden blir det nog i alla fall haha. Just nu har jag dock köpstopp, måste komma i kapp med fina krukor först haha.

Den fulaste växten/blomman jag vet:
– Hmmm, svår fråga. Men alltså, jag gillar de mesta gröna växter. Växter med blommor gillar jag dock inte. Nu kom jag på! Våreld, eller höstglöd eller vad den nu kallas! Den gillar jag inte..
vareld_hostglod_3

Så inreder jag med växter:
– Först och främst inreder jag mina fönsterbrädor, där får man ju anpassa växterna efter solen. Vissa vill inte ha stark sol till exempel. Nu har jag ju persienner så det är inget superviktigt men lite tänker jag så. När fönsterbrädorna är klara så går jag igenom resten av hemmet, många tomma ytor brukar bli fina med någon växt på. Eller någon möbel med en växt på. Jag brukar tänka att mina växter medför sig en klick färg och lite liv, så varje plats som känns tom eller naken, brukar få en blomma.
Foto 2018-08-15 12 28 04 Foto 2018-08-15 12 27 30 Foto 2018-08-15 12 27 07 Foto 2018-08-15 12 26 58

Så mycket tid lägger jag på växter:
– I och med att mina växter blivit som ett stort intresse för mig så lägger jag ju givetvis ner ganska mycket tid på dem. Först och främst ska dem ju vattnas regelbundet, jag går med vattenkannan ca två gånger i veckan och känner efter vilka som är törstiga. De i plast-innerkruka behöver bara ha vatten max en gång i veckan, ibland går det en och en halv vecka emellan, men flera av mina växter i lerkruka vill ha vatten två gånger i veckan. Suckulenter får vatten varannan vecka. Sedan tar jag ju ofta sticklingar på mina växter, för att föröka dem, antingen för att få fler av den sorten eller för att dela med mig till andra. Och så får vi ju inte glömma omplantering, det tar ju också lite tid då och då. Och sist, lite allmän skötsel; vissa blommor vill bli duschade till exempel, vissa får man rotera regelbundet i fönstret för dem växer ju mot ljuset och sånt där annat små-göra. Så ja, det tar ju lite tid allting haha.

En blomma/växt som alltid går som present:
– Något jag tycker är roligt att ge bort i present är sticklingar och skott ifrån sina egna växter. Så utifrån de jag har just nu är Elefantöra och Tusemoder något man kan förvänta sig att få av mig framöver haha.
Foto 2018-08-15 12 29 12

Så får jag mina växter att klara sig:
– Jag ger dem kärlek och vad de behöver. Behöver dem mycket vatten får dem det. Behöver dem större kruka, ja då får dem det. Behöver dem lite extra näring för att må bra, ja då får dem det också. Jag följer mitt bästa växttips liksom, läser på och ger dem av de behöver.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>