Majssoppa med sting

Let’s talk food. Detta året har jag verkligen kommit igång med sopptillagning, vi äter soppa minst en gång i veckan, olika sorters givetvis men det är soppor i alla fall. Jag har aldrig riktigt varit någon som valt soppa framför allt annat som finns men det är faktiskt underskattat tycker jag. Släta soppor är en favorit och just nu ligger en Majssoppa överst på min lista av favoriter. Det går fort att tillaga den, ca 20 minuter skulle jag nog säga, så det är jättebra mitt-i-veckan-mat när tiden kanske inte är överflödig.

För att tillaga majssoppa behöver man:
– 1 potatis
– 300 g majs
– 1 vitlöksklyfta
– 1 buljongtärning
– 5 dl vatten
– 1/2 dl vispgrädde
– Salt & Peppar
– Paprikakrydda samt Cayennepeppar

Börja med att skala potatisen och skär den sedan i mindre bitar, lägg i en kastrull tillsammans med majsen. Fräs detta snabbt och tillsätta sedan vattnet, vitlöken samt buljongtärningen. Låt koka i ca 10 minuter. Mixa blandningen tills den blir slät och tillsätt sedan vispgrädden. Låt detta koka upp på spisen igen samtidigt som man kryddar den. Jag har inte exakta måtten, men salta och peppra efter behag, tillsätt lite paprikakrydda och sedan cayennepeppar för att ge soppan lite sting.

Jag brukar servera denna soppa med vitlöksbaguette, det blir jättegott. En gång gjorde jag lite quesadillas med mozzarellaost, funkar också jättebra, men vill man göra det så enkelt som möjligt är vitlöksbaguette den enklaste vägen :)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>