Apartment Tour – Matrummet

Något som jag gillar med vår lägenhet är att det i köket inte är meningen att man ska sitta och äta, utan rummet bredvid köket är ett matrum. Det gillar jag verkligen, för då kan jag göra min grej i köket och förbereda medan mina gäster kan sitta i lugn och ro i matrummet och vänta typ. Jag gillar verkligen matrummet, har fått till den känslan jag ville ha där inne. Framöver ska matrummet få nya tapeter och antagligen nymålat tak. Det är även där smutsigt sedan brand och även lite annan slitage från tidigare hyresgäst. Tidigare hyresgäst gav inte denna lägenhet den kärlek den förtjänar, är så glad att vi får bo här!

matrum1 matrum2

Något jag verkligen gillar här inne är hur fönstren är, den där lilla trekanten blir liksom så charmig på ett sätt. Skulle däremot vilja ha andra gardiner här, med lite färg för att bryta av det vita och svarta.

matrum3 matrum5

Åh, jag kan inte få nog av att inreda med växter alltså haha. Kolla vad fint att bryta av med gröna fina växter inne i en mörk bokhylla. Detta är en halv billy-bokhylla från IKEA. Jag har däremot plockat bort en hyllplanet, för jag försöker hålla det simpelt i matrummet utan massa stök, och ju mer hyllplan jag har, desto mer stök blir det haha. Sedan har jag ju även ett drinkbord ifrån VidaXL, det är väldigt tomt på vinhyllorna däremot haha. På drinkbordet har jag en del planer hur jag vill göra men jag har inte hittat rätt saker ännu, men tänk er en sån där whiskey-karaff och några glas på en snygg bricka, tillsammans med andra drinktillbehör. Tar lite tid att hitta de där perfekta sakerna!

matrum4

Uppe på bokhyllan har jag min favoritposter, den med alla områden i Åmål och sedan en poster ifrån Desenio.

matrum6 matrum7

Och så har vi fönstren. Tanken här är att stora, höga växter så man ser dem nerifrån gatan om man kikar upp, men mina palettblad är fortfarande bebisar så de har inte hunnit ännu! Jag har morgon/förmiddags sol där så kan inte heller ställa vilka höga växter som helst där, så därför inväntar jag att palettbladen ska växa, de vill ju gärna ha sol. Men återigen, så älskar jag detta fönster, det är stort och ger mycket ljusinsläpp. Vilken tur att vi bor högst upp också så vi kan sitta där inne och äta utan att folk ser!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>